Tongkat Tim lebih utuh dan nyata garang jika dibandingkan dengan husband Ayreen, maklumlah orang barat. Malah aku telah diberitahu oleh bonda bahawa Iskandar sedang menjalani akad nikah. Pipinya ku usap perlahan, aku renung anak mata suamiku itu sedalam-dalamnya. English Literature biasaklah. Sambal belacan juga dihidangkan namun begitu Carl Hensem tidak mahu makan. Biasalah dah tua-tua ni anak cucu semua duduk jauh jadi nak mengelak bosan dirumah, makcik mengikut je pakcik kamu ke mana saja dia pergi. “ Aku nak kau datang sini. Sejuk punya pasal! Baru saja dia nak menyambung tidurnya yang terganggu sebentar tadi, dia dikejutkan dengan bunyi benda terjatuh dari katil. Cerpen Cinta - MR. Nafasku semakin keras. member cik joe ni adalah member baik dia. dia jugak orang penting masa cik joe nak submit borang kahwin kat pejabat agama dulu. dulu masa cik joe bujang stay kt umah sewa sama2, keluar jalan2 sama, time kiteorang tunang dia datang. Sebab tu aku rasa terharu, sebab aku akui suami aku yang satu ni memang begitu. kata garang sangat ! tapi still dia tolak. Azam seorang yang tenang, cool dan juga setia dan bekerja sebagai seorang Bomba. Siaran OASIS astro itu telah pun bertukar kepada Indahnya Iman yang bermaksud akan masuk waktu …solat. Manakala, Puteri seorang yang agak kelam-kabut, garang dan dalam masa yang sama kadang-kadang perangai dia kelakar dan comel dan dia seorang Chef dan memiliki restoran sendiri. Dan dia sendiri tak ingin nak tahu siapakah lelaki itu. Rakan satu hostel. com Blogger 29 1 25 tag:blogger. Sepanjang perjalanan, hatinya tak berhenti-henti mendoakan Adam. Polis tidak berjaya menemui mayat Amran. Seorang anggota polis bersama tiga orang berkopiah. -hadis riwayat Imam Muslim, no: 2128- "Ada dua golongan ahli neraka yg daku blum prnah lihat sblum ini. With brilliant analogies, and puns and stuff. Cur, nisi quod turpis oratio est? Duo Reges: constructio interrete. Aku berkalih pandang pada anak sulungku Afif,begitu juga dengan suamiku. com/profile/09371175833978894426 [email protected] com 0 tag:blogger. Tambahan pula, sebelum kahwin aku memang gemar dengan aktiviti lasak dan menjadi polis wanita antara cita-cita aku masa sekolah menengah sebab aku terpengaruh dengan drama Gerak Khas arahan Datuk Yusof Haslam. "Tak ada apa. Saat aku pergi ke tempat yang dijanjikan untuk menemui Benjamin, dia sudah tiada di situ. Mejar(B) Kamarudin memberitahu kisah Faridah kepada isterinya Hamidah iaitu Faridah ialah kembar Rahayu yang berpisah sejak berusia 7 tahun. Sempat aku mengerling memerhatikan bapa mertuaku merenung puas-puasgambar Dolly Parton yang pakai 'low-cut' yang menampakkan hampir separuhbuah dadanya yang besar itu terbonjol macam nak keluar daripada branya. " Aku melambai tangan sebelum berlari anak ke arah kereta Along. dorang kerja sama. Dia sudah memulakan tugasnya sebagai seorang tenaga pengajar di salah sebuah kolej swasta tidak jauh dari pekan. Macam tak biasa buat pulak. Abah aku memang garang. Ada orang wajahnya garang tapi hatinya baik, dan begitulah sebaliknya. Random examples. Lima belas tahun hidup bersama kami sudah pun dikurniakan dengan empat orang cahayamata. Alhamdulillah. Aku berterus terang tentang panggilan telefon yang aku buat. Tengku jangan buat hal pula, nanti saya tak teragak-agak nak report kat polis. cacing kisah sebenar. Cerpen: Tabahkanlah Hatiku, Ya Allah "Aku terima nikahnya Siti Sarah binti Mohamed dengan mas kahwinnya sebanyak 80 ringgit tunai. Kami sama-sama tersenyum melihat keletah Aleesya apabila di agah oleh abang-abangnya. Cerpen : Kasih Seorang Suami By : eL-Hunaif ™ Mia mengerling jam di dinding. Polis dah cuba sebaik mungkin, tapi mayat Rifqi dan kekasih dia masih tak dapat dijumpai. korang jgn lah b’cinta dgn suami org. Dia bagai lenyapkan Dani dari dirinya. Hanya Zahid yang pernah menghubunginya. Bila Jariku Menari, Lahirlah Sebuah Ceritera Dari Hati Queen. Aku mengadu dengan Syakira. Cur, nisi quod turpis oratio est? Duo Reges: constructio interrete. I stopped and wrote a new one. Tubuhnya ditemui terkulai di kaki tangga awal pagi dengan leher dikelar. Sading memberi dam menerima antara (Leyla Shuri) one special cassett. Omnes enim iucundum motum, quo sensus hilaretur. Malah, minggu lepas dia dan Juwita terpaksa bersepakat pura-pura bahagia dan gembira di dalam rumah itu di hadapan kedua ibu bapanya semasa makan malam bersama, siap memberitahu mereka bakal melancong ke luar negara sekali lagi untuk bulan madu kedua. Aku mengerutkan dahi kerana setahu aku, Iskandar adalah suamiku dan bukannya Raja Azrin. Aku terus meninggalkan dua puteraku dan membiarkan suamiku bersembahyang di masjid. Itulah balasannya apabila kau permainankan cinta suci yang aku taburkan untuk kau suatu masa dahulu. Dengan senyuman juga, persahabatan terjalin, penderitaan yang ditanggung menjadi ringan, musuh yang garang menjadi lemah, dan hati yang gundah menjadi tenang, kerana senyuman memancarkan keikhlasan. dulu masa cik joe bujang stay kt umah sewa sama2, keluar jalan2 sama, time kiteorang tunang dia datang. Adakah dia akan menjadi acik polis yang boroi selepas bersara nanti? Haih tiba-tiba aje kau. Perkampungan sawah padi yang luas terbentang , bermulalah kisah cinta kita. Joko, anggota polisi yang masuk dalam kesatuan Brimob dan berusia tak jauh dengan ajie, 28 tahun. “Eh? Knpa semua org trun ni” aku terkejut bila semua penonton berlari turun ke court dan mcm bergaduh besar je. Bukan mobil suamiku. Assalamualaikum. Aku nampak dia sedang berbual dengan seorang wanita cina. Nasib baik saya ni tak laporkan awak dekat polis!" pantas sahaja kakinya melangkah keluar dari fitting room itu. Orangnya memang kelihatan agak garang selayaknya anggota brimob, namun sebenarnya ia orang yang ramah dan kadang lucu. Dah la muke aku sembab tak hengat coz malam sebelum tu berjaga tengok final bola. Moga kalian sentiasa dibawah lindungan-Nya. Kalau diaorang nampak mesti aku kena tunaikan janji tu. Emak mertua ku ini sa-orang suri rumah yang peramahtetapi suami nya agak pendiam. kata garang sangat ! tapi still dia tolak. Jasmine- Tuan Azman Legacy. Saya dah penat nasihatkan dia tapi dia tetap degil. Seperti yang dijanjikan, pada pukul 3. Sebelum tu aku nak minta maaf sebab cerpen ni tak begitu memuaskan. Pada jam 8 pagi, dua org polis tiba di rumah membuat pemeriksaan dan mengambil gambar. Dia terus baring di katil sambil mengeja dar A sampai Z dengan lagunya sekali. Aku malu sendirian bila mata suamiku menyorot memerhati seluruh tubuhku itu. Baru je aku angkat punggung nak lari terus tgn aku dipegang. Dia selalu keluar malam, kadang tu balik sampai 2 hingga 3 pagi. Lima belas tahun hidup bersama kami sudah pun dikurniakan dengan empat orang cahayamata. bangun saja dari tidur, saya sendiri terfikir apa maksud mimpi tu. kalau aku jadi die mau kne tinggal si naim tu. Mana tahu lelaki nak culik dia, atau huhuhu, minta lah dijauhkan dasar jembalang tanah punya makhluk bumi. Tiba-tiba teringat cerita dulu," Suamiku Qhalif senyum memandang aku. And the words just seem so much more delicate. Siaran OASIS astro itu telah pun bertukar kepada Indahnya Iman yang bermaksud akan masuk waktu …solat. Ampunilah segala dosaku Ya Allah yang Maha Pengampun, berikanlah aku petunjuk dan hidayahmu. Bila pihak polis dapat berkas sindiket tu, Ammar & beberapa budak lagi selamat. Kes penderaan yang berlaku ke atas diriku dibicarakan. Muncul di hadapan rumahku. Itulah keindahan dan keajaiban senyuman. Sudah jam 1 pagi namun kelibat suaminya masih belum kelihatan. Cerpen : Aku cinta kau Nama Pena : pena salju Malam terus berlalu tanpa menghiraukan keadaan seorang gadis yang masih menitiskan sisa-sisa tangisan. "Ala, kita telefon polis aja. Kes penderaan yang berlaku ke atas diriku dibicarakan. Benar, aku menelefon ibunya. “Saya tahu anak saya di bawah tapi saya tak pernah masuk, tak berani sebab saya ada Claustrophobia. Airina Julia. Ingat dia takut berhadapan dengan anak jutawan. Yeay! Ada cerpen baru. Bukan Dia Seorang- Nuriffa. Mereka sama-sama tergelak. skang ni pon dah hampir 6 tahun usia perkahwinan kami & anak pon nk masuk 3, alhamdulillah, syukur ku padaMu Ya Allah, karna mengurniakan kesihatan yg baik kepadaku, dalam menunaikan amanah untuk menjadi isteri yg baik pada suamiku, & menjaga serta mendidik anak2 kami ke arah jalan yang diredhai Mu, Ya Allah. Miya janji yang miya takkan ambil masa yang lama untuk post. kalau ada cadangan tentang ending kedua-dua cerpen ni bolehlah komen ye. Dalam kepala aku sudah berangan masa tuaku dengan acik ustaz itu. Ya Allah, selamatkanlah suamiku ya Allah. Aku mengadu dengan Syakira. Sampai kat bilik mereka, tu dia berbelas orang pakat dok tunggu aku. Kini sekolah sudah seperti penjara elit yang dikawal 24 jam. Terkilan dengan tindakan aku. Kalau aku dapat tahu, aku tak akan teragak-agak untuk bunuh perempuan ni bila-bila masa je. After graduation in 2017 I continued writing again. bau shampoo itu mengocak naluri kelelakian daus. Nama Pena : Sha ixoraDia adalah suamiku…Petang itu seperti biasa aku terpaksa menaiki bas untuk sampai kerumah. Suatu hari dia menolong seorang wanita lingkungan 50-an yang di ragut. Pengalaman still cetek. Bawalah rasa sakit suamiku, ya Allah. Berkerjaya sebagai seorang jurutera disebuah syarikat swasta, dan mempunyai sebuah syarikat telekomunikasi sendiri. Kalau boleh aku mahu tinggalkan dunia ini dalam bersujud pada Ilahi. Jangan cabar aku sebab aku akan buat apa yang aku cakap dan aku akan pastikan yang kau tak akan dapat jumpa perempuan ni lagi. Was tough, I wrote Dia Si Gadis Unicorn but I dont like the story. Cerpen : Dina & Dani Nama Pena : redlinezCerita ini mengisahkan Dani dan Dina yang merupakan sahabat naik sejak tadika. Asalkan perempuan tu tak muncul depan mata aku,” Arah lelaki yang sedang duduk di dalam kereta Lamborghini Gallardo Spyder berwarna hitam itu. bini dia polis, garang mcm singa blh jgk d’ktekan ‘queen control’. Sebuah mobil mendarat tepat di halaman rumahku. Aidan dan Firman dirasakan amat berbeza. seperti yang saya katakan di atas, cerpen ini diilhamkan dari mimpi saya pada satu malam. Cerpen : Kasih Seorang Suami By : eL-Hunaif ™ Mia mengerling jam di dinding. mmg pyh hubungan mcm ni, mse utk bersama dgn dia mmg terhad. Kut iya pun… tak perlulah tayang riak wajah teruja, yang terlebih perisa pulak!" teguran berunsur perlian itu hanya membuatkan dia menjeling manja. Senarai Tajuk Cerpen. Aku kan memang garang daripada dulu. Dia ni ke yang akan jadi laki aku ke?' desis hatiku. " Aku tergelak kecil. Dia lelaki asing yang hadir dalam hidupku tatkala aku di awang-awangan. "Assalamualaikum,"salam diucap oleh suamiku itu lalu memegang tanganku. Itulah keindahan dan keajaiban senyuman. Thank you so much for your tremendous support, love and prayers. Segala hasil karya di sini adalah hak milik penulis. Saat aku pergi ke tempat yang dijanjikan untuk menemui Benjamin, dia sudah tiada di situ. Malah aku telah diberitahu oleh bonda bahawa Iskandar sedang menjalani akad nikah. Abah aku memang garang. Salim cuma memandang ‘Iffah. "Awak ni, kan dia kata dia nak bersendirian, tak guna kita telefon polis. s’bnarnye dia ni tkut bini. “Kenapa kamu tak buat report polis?” “Err…sebab saya ingat dia menginap kat mana-mana tempat ke. Itulah tugasan harian yang perlu dia lakukan. Walau tidak semanis selalu,cukuplah untuk memberitahu yang aku mampu terima semua ini. Kau nak bakar, kau bakarlah. tolak-tolak manja konon. bangun saja dari tidur, saya sendiri terfikir apa maksud mimpi tu. Tengku jangan buat hal pula, nanti saya tak teragak-agak nak report kat polis. Kalau boleh aku mahu tinggalkan dunia ini dalam bersujud pada Ilahi. tak aci tul la asyik mama je kena peluk dengan papa”. Pertama kali bersalaman dengan dia, lelaki yang selama ini digeruni kerana garang dan tegas akhirnya duduk di hadapan sambil tersenyum. Sayang bersyukur sangat. Masa mula menulis dulu guna Wild Cherry sebab tak tahu nak letak nama apa. "Kasih diterima. Tetapi pabila membaca puisi Melayu, be it a sajak, syair, pantun, atau cerpen, I realise bahasa Melayu mempunyai the ‘lembut’ tone. “Puan Lana, cik inilah yang melanggar suami Puan. Cerpen : Suamiku Mr. ” dan botol terkahir mengandungi nota kecil berbentuk hati yang berbunyi “Hi awak. jika daun pernah rasa. Dia tidak lagi gagap, bahkan terkesan garang, walau tidak segarang tulisan-tulisannya yang selama ini aku kenali (catatan: kemudian aku tahu bahwa sekian banyak tulisannya tidak aku kenali sebagai tulisannya karena dia menulis dengan beberapa nama samaran). "Aaa, diamlah. Pipinya ku usap perlahan, aku renung anak mata suamiku itu sedalam-dalamnya. Cerpen : Setulusnya Cinta - Skirt paras lutut yang dia pakai sudah basah dek mencecah air tanda langkah semakin jauh ke tengah laut. Jangan cabar aku sebab aku akan buat apa yang aku cakap dan aku akan pastikan yang kau tak akan dapat jumpa perempuan ni lagi. !" Kami tertawa perlahan. s’bnarnye dia ni tkut bini. Yelah, takut pula aku sesat nanti. Khas Untuk Suamiku Dia duduk menghadap laptop di hadapannya. Untuk melembutkan hati suami yg garang dan menurunkan kadar suhu 'panas baranannya' amalkan seperti: 1) Banyakan berdoa selepas solat, hadiahkan Al-Fatihah khusus untuk suami supaya dilembutkan hatinya dan diberi taufik serta hidayah. Atas anjuran suamiku, aku dibawa suamiku ke dukun yang bernama Ki Alugoro yang bermukim di desa kecil di luar Jakarta untuk menyembuhkan frigiditasku. Bukanlah line internet yang 4G tu. Gerak geri juga kaku, maafkanlah atas sikap kebudak-budakan isterimu ini. Seperti selalu, aku jujur di hadapan suamiku. Seronok la tu! Atas ihsan tiga orang yg sudi komen dan inginkan cerpen ini. Tengku jangan buat hal pula, nanti saya tak teragak-agak nak report kat polis. "Kejap lagi kakak jadi cikgu, okay?" soal Hafiy dengan gaya 'okey'nya yang sangat comel. Teruk juga pipi aku bengkak. Ayah Faridah Mejar(B) Kamarudin dimaklumkan oleh Cikgu Raduan tentang kehilangan Faridah. “Kasih Ustazah sentiasa saya terima!” ujar ‘Iffah serentak dengan ucapan Salim. Kini sekolah sudah seperti penjara elit yang dikawal 24 jam. Cerpen: Tabahkanlah Hatiku, Ya Allah "Aku terima nikahnya Siti Sarah binti Mohamed dengan mas kahwinnya sebanyak 80 ringgit tunai. Hanya Zahid yang pernah menghubunginya. edu is a platform for academics to share research papers. Azam seorang yang tenang, cool dan juga setia dan bekerja sebagai seorang Bomba. Manakala, Puteri seorang yang agak kelam-kabut, garang dan dalam masa yang sama kadang-kadang perangai dia kelakar dan comel dan dia seorang Chef dan memiliki restoran sendiri. "Cun! Jumpa depan bus stand" bila kami semua dah buat keputusan sambung belajar balik la. Assalamualaikum and Greetings,. 2012 Malam itu aku kena lempang lagi. Fuh, punya berlagak konon hebat. 2012 Malam itu aku kena lempang lagi. Tiba-tiba aku melihat dia dengan wajah baru, dengan kesegaran baru, dengan semangat baru. Itulah keindahan dan keajaiban senyuman. Dia bangun dari sofa untuk melangkah ke kamar tidurnya. Perkampungan sawah padi yang luas terbentang , bermulalah kisah cinta kita. Awal-awalnya, aku fikir hanya biasa-biasa saja, tetapi pada hujung-hujungnya, aku tahu semua itu bukan lagi sekadar biasa-biasa saja. Moga kalian sentiasa dibawah lindungan-Nya. Dah la muke aku sembab tak hengat coz malam sebelum tu berjaga tengok final bola. Sejuk punya pasal! Baru saja dia nak menyambung tidurnya yang terganggu sebentar tadi, dia dikejutkan dengan bunyi benda terjatuh dari katil. bini dia polis, garang mcm singa blh jgk d’ktekan ‘queen control’. Dengan tangan kosong. ” Dato Zarif kelihatan terkejut. Aku jadi cikgu? Huh. a Irfan Danial Anderson tu seolah membalas demdam padaku,teruk aku kena buli,dah tu serius sepanjang masa. Nama punya la cantik. salam kepada semua yang sudi mengulas cerpen saya. Cur, nisi quod turpis oratio est? Duo Reges: constructio interrete. Bila Hati Kata Sayang Aku hanya ingin kau tahu aku sayang padamu Dia hadir waktu aku sudah bergelar tunang orang. Sebenarnya ED ni masih setahun jagung. Mata masih terkebil-kebil memandang belakang badan suaminya itu. Tentu - tentunya cantik sebab dia memang. Merupakan pemenang Anugerah Novelis Newcomer 2013 (Tempat Pertama), Penerima Anugerah Novel & Cerpen Terbaik bagi Kursus Penulisan Kreatif UiTM Shah Alam dan novel ASRAMA nukilannya tersenarai antara 20 novel MELAYU terlaris MPH Bookstore bagi tahun 2013. Perempuan itu membuat kejutan. Subhanallah. Lepas ini kau jangan berani telefon aku lagi. Dween sedang bersiap-siap mahu ke pejabat. Dialah lelaki yang menjadi tunggak utama cerita aku jika ceritaku ialah novel. bapak aku tu jenis garang orgnya, nak tak nak terpaksalah aku ikut. bangun saja dari tidur, saya sendiri terfikir apa maksud mimpi tu. Ustazah yang paling benci kelas kami la kut. Jadi, memikirkan keadaan yang tidak kondusif untuk kesemua readers yang line internet readers semua terdiri daripada bermacam-macam taraf, dan saya mahukan readers tidak frust untuk membaca, maka saya ambil keputusan untuk repost cerpen Mr Frost Face ini di dalam blog ini, secara FULL. Saya kumpulkan kekuatan untuk pergi ke Balai Polis berjumpa suami di lokap. ''Sayang you tak membawa makna Syam. perutku, kubayangkan suamiku tengah tertidur manja di dekatnya. Hana tertunduk ketakutan. Aku berhenti dari throw back dan termenung. Tapi aku laki so takkan jadi r kot. Potret bakal imam hatiku, aku pegang erat. Pegawai polis itu meminta Johan dan Dahlia datang semula ke balai polis pada petang itu untuk berjumpa dengan Inspektor Azlina yang akan mengambil kes Hairi. Lepas ini kau jangan berani telefon aku lagi. Pihak polis mengeluarkan mayat tersebut dan membungkusnya dengan plastik hitam. edu is a platform for academics to share research papers. Taaip lepas tu padam. " Kerana satu adengan tersalah masuk kereta, Tihani dan Luth berjumpa dan sejak dari itu Luth menjadi 'pesakit' tetap yang muncul di klinik. Aku berterus terang tentang panggilan telefon yang aku buat. Aku sayang kan kau lebih daripada seorang adik angkat. Kalau Dato nak tahu, perangai Zara sekarang makin teruk, Dato. Tetapi pabila membaca puisi Melayu, be it a sajak, syair, pantun, atau cerpen, I realise bahasa Melayu mempunyai the ‘lembut’ tone. Sah! Polis! Ada pemandu haram. Mujurlah kad pengenalan, lesen, kad ATM tidak diambil. Bukanlah line internet yang 4G tu. Cinta yang aku lalui bersama kau teramat pahit. Aku takkan pernah menyerah untuk mengembalikan ingatan suamiku semula. Suatu hari dia menolong seorang wanita lingkungan 50-an yang di ragut. Ayah mahu suamiku mengimami solat subuh itu, tapi suamiku menolak dengan alasan dia batuk-batuk dan tak berapa sihat. Tetapi hujan pada tengah hari. Seram juga rasanya apatah lagi dengan cuaca sebegitu dan jam yang telah menunjukkan ke angka 5. Ketegasannya mendidik membuatkan anak-anaknya lahir menjadi seorang yang berdisiplin. ><< Balas Padam. Tambahan pula, sebelum kahwin aku memang gemar dengan aktiviti lasak dan menjadi polis wanita antara cita-cita aku masa sekolah menengah sebab aku terpengaruh dengan drama Gerak Khas arahan Datuk Yusof Haslam. Dia tersengih, jahat. " Doa Amar perlahan. Nama Pena : Sha ixoraDia adalah suamiku…Petang itu seperti biasa aku terpaksa menaiki bas untuk sampai kerumah. Aku menarik nafas resah. Mujur apabila pihak polis yang dikerahkan ke sekolah tiba untuk meleraikan keadaan. permudahkanlah segala urusanku dan suamiku dan berkatilah perkahwinan kami. "Kejap lagi kakak jadi cikgu, okay?" soal Hafiy dengan gaya 'okey'nya yang sangat comel. After graduation in 2017 I continued writing again. Pipinya ku usap perlahan, aku renung anak mata suamiku itu sedalam-dalamnya. Esok pagi, pencarian akan diteruskan lagi. Mujurlah kad pengenalan, lesen, kad ATM tidak diambil. dia merupakan saksi borang time tutime kiteorang kahwin,belah aku dia datang ,belah cik joe pun dia datang gak. Aku tahu dia sangat memahami. "Wow!!! hebat gaya larian suamiku itu" Joyah Jaclyn sengih panjang. Saat aku pergi ke tempat yang dijanjikan untuk menemui Benjamin, dia sudah tiada di situ. Cerpen : Ternyata Aku Hawamu Oleh : AIMY NURADELIA Petang ahad itu hujan masih turun dengan lebatnya. Perempuan itu mengangguk sambil meminum air coca colanya. Pengalaman still cetek. Rian membuka silat tetapi sempat ditepis oleh daus. Tongkat Tim lebih utuh dan nyata garang jika dibandingkan dengan husband Ayreen, maklumlah orang barat. aku ingat abang betul dia. Antaranya “ I love you, annoying girl, princess garang, gorilla seksi, my soulmate, my short girl, my sweet wife, biniku tomboy, isteriku solehah, my pumpkin. Hana tertunduk ketakutan. Huhu! Malu ke tak malu tu? *** Usai makan malam dan membeli barang dapur, tanpa berlengah aku terus balik ke rumah sewa. Adakah dia akan menjadi acik polis yang boroi selepas bersara nanti? Haih tiba-tiba aje kau. Debor campur takut woih kena keliling gitu. Walaupun baby kongsi je, jadilah sementara nak kaut balik semangat menulis. Majlis pertunangan siang tadi berlangsung meriah,malam ni akan berlangsung pula akad nikah,aku berdebar dalam gundah,sepanjang seminggu ni aku terlalu sibuk hingga tak berpeluang langsung untuk mengenali siapa bakal suamiku,bos aku a. 'Hati-hati kak long, meh alang tolong bimbing ke sana' ucap adik suamiku yang ketiga, Tengku Nur Alisa. Sempat aku mengerling memerhatikan bapa mertuaku merenung puas-puasgambar Dolly Parton yang pakai 'low-cut' yang menampakkan hampir separuhbuah dadanya yang besar itu terbonjol macam nak keluar daripada branya. Tentunya kasar , entah- entah muka garang nak mampus ? Apalah papa ni beria -ria nak aku terima anak kawan dia nih. Silap-silap boleh kena sakit depresi sebab terlalu tertekan. Baru je aku angkat punggung nak lari terus tgn aku dipegang. Pada jam 8 pagi, dua org polis tiba di rumah membuat pemeriksaan dan mengambil gambar. Pada I economy is an interesting subject. Amacam? Gempakkan… pastu syarat-syarat dia simple ja tau masak, tau jaga anak, tau urus hal rumahtangga, tau hormat orang tua, tau cakap melayu, yala takut minah salleh pun join contest aku tu kan mana kita tau. Menurut cerita mama, bakal suamiku ini anak lelaki sulung dalam keluarganya, tapi adik beradiknya hanya empat orang. Joko, anggota polisi yang masuk dalam kesatuan Brimob dan berusia tak jauh dengan ajie, 28 tahun. Mejar(B) Kamarudin memberitahu kisah Faridah kepada isterinya Hamidah iaitu Faridah ialah kembar Rahayu yang berpisah sejak berusia 7 tahun. Seperti selalu, aku jujur di hadapan suamiku. Pi RHB OUG sana waktu lunch cuba2 masuk kad tak boleh buat transaksi refer kepada kaunter dia tolong la check ape2 yang patut. Dia berpakaian amat seksi. See, beliau bukanla pintar sangat. "Tahulah nak tunggu insan tercinta. Baran jugak aku ape lah yang susah sangat nak membolehkan kad aku berfungsi. Mereka sama-sama tergelak. Tambahan pula, sebelum kahwin aku memang gemar dengan aktiviti lasak dan menjadi polis wanita antara cita-cita aku masa sekolah menengah sebab aku terpengaruh dengan drama Gerak Khas arahan Datuk Yusof Haslam. - Kak long yang garang dan kuat membebel. Aku tergelak. Suamiku itu sederhana orangnya dan tidak suka membazir, dia memang seorang yang penjimat dan teliti dalam perbelanjaan, kalau dia tahu aku menghabiskan RM350 untuk sehelai abaya, pasti dia tidak berkenan. Fuh, punya berlagak konon hebat. Miftah menjawab perlahan-lahan, kau bayangkan kalau didalam itu isterimu. Dia bangun dari sofa untuk melangkah ke kamar tidurnya. "Cun! Jumpa depan bus stand" bila kami semua dah buat keputusan sambung belajar balik la. “Puan Lana, cik inilah yang melanggar suami Puan. Assalamualaikum. Baik budaknya. ” dan botol terkahir mengandungi nota kecil berbentuk hati yang berbunyi “Hi awak. Taaip lepas tu padam. Aku tahu suamiku dah mula tertarik dengan amoi muda itu. SAYA tidak berubah fikiran apabila mengetahui pekerjaannya, bukan sesuatu yang mengejutkan jika saya mengagak daripada bentuk tubuhnya yang kelihatan tegap. Kalau Dato nak tahu, perangai Zara sekarang makin teruk, Dato. Ampunilah segala dosaku Ya Allah yang Maha Pengampun, berikanlah aku petunjuk dan hidayahmu. Terserlah lesung pipit dia. Sikit-sikit melalak, itu sahajalah kerja aku. Salmah terus memerhati dipintu. "Ala, kita telefon polis aja. Jadi i rela berundur. Aku tahu dia sangat memahami. "Wow!!! hebat gaya larian suamiku itu" Joyah Jaclyn sengih panjang. Aku menarik nafas resah. Ada orang wajahnya garang tapi hatinya baik, dan begitulah sebaliknya. Begitu juga dengan anggota polis yang berkawal di setiap penjuru sekolah. aku ingat abang betul dia.